top of page

NIEUW ZICHT

Nieuw Zicht is een live performance van dans, aerial, acrobatiek en bewegingstheater.

Duur: 30 minuten of 10 minuten 

Techniek: Het podium is een vrijstaande rolsteiger van Boels.

De steiger wordt door de artiesten zelf opgebouwd. Hij kan zowel binnen als buiten opgebouwd worden. De steiger is vrijstaand, d.w.z. dat hij niet in de grond verankerd hoeft te worden. Wel hebben we een vlakke ondergrond nodig en een vrije vloer van minimaal 8m breed en 6m diep.

Nieuw Zicht

Op een plein of bij jullie in het gebouw staat een 6 m hoge rolsteiger. 

In plaats van werkende bouwvakkers ziet het publiek 4 hangmatten tussen de frames hangen. Hierin liggen 4 vrouwen te slapen. Eentje wordt wakker en de voorstelling begint. Wie is als eerst boven in de toren? Wie is het snelst beneden? Nemen de artiesten de juiste route op de steiger?  Of is de route een dagelijkse routine geworden en willen ze deze doorbreken? 

 

In de stijl van Cirque Niveau gemengd met de humor van Boom-Chicago geven de acrobaten de rolsteiger in scènes een nieuw gezicht. Soms lijkt het een flatgebouw te zijn, soms een parkbankje en dan weer het podium van een groot circus. 

Het publiek leeft mee met de artiesten en hun grote avonturen met kleine intieme momenten. 

 

Synchrone dans choreografieën op de verschillenden verdiepingen wisselen elkaar af met dynamische momenten langs de diagonale buizen. Ze hangen in, om en op de steiger of in lussen helemaal bovenin aan de buitenkant aan één hand met enkel de vrije betonnen vloer onder zich. Wow! Toch?

 

Nieuw Zicht is een verhaal dat zich afspeelt in het hier en nu. Handelingen die zich altijd zullen blijven herhalen in het leven. De realiteit wordt gedragen met plezier en verstand. Misschien een andere blik, een ander front met nieuwe ogen nieuw zicht creëren door en voor mensen.

Nieuw Zicht is een samenwerking met Sol' Air company, Renske Endel, en the Aerialettes. Heeft u vragen of meer informatie nodig?  Neem dan gerust contact met ons op. 

Nieuw Zicht heeft opnieuw een subsidie ontvangen. Deze keer van het NORMA fonds. NORMA steunt met de Cultuurexplosie uitvoerende Kunstenaars en gaat een online programma produceren waarin professionele uitvoerende kunstenaars kunnen laten zien waar ze aan werken.

 

 22 Juli 2021 hebben wij opnames gehad in het HEM 

Hierboven onze 10 minuten voorstelling . NORMA stichting; Cultuur Explosie Live en hieronder het interview over onze creatie.

bottom of page