top of page

Curated for You

Verticale Dans

VERTICALE DANS

Verticale dans. Een van de nieuwere spectaculaire kunstvormen. De dansers maken gebruik van klimmaterialen en dansen aan gebouwen. Binnen of buiten. In het landschap, industriegebied, kerk, molen, brug. Wij kunnen letterlijk overal performen en hebben geen theater meer nodig.  Het theater is het gebouw en de muur de dansvloer. De dansers zijn verbonden aan een touw die verticaal bevestigd is. De stad is ons podium. De muren van een gebouw onze dansvloer.  Onverwachte verbazingwekkende momenten wanneer de dansers van het dak van het gebouw afdalen en erna met grote virtuoze sprongen vliegen door de ruimte.

Verticale dans is een samensmelting van architectuur, kunst, momentaalwerk, dans, theater, landschap en natuur. Wij maken altijd gebruik van en speciaal riggingteam voor de veiligheid van onze dansers en het gebouw.

Door gebruik te maken van abseiltechnieken en harnassen, transformeren de dansers de gebouwen en andere stedelijke structuren in levende dansvloeren. 

MOGELIJKHEDEN:

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met verticale dans.

> videografie
speciale visuals die op de muur van het gebouw worden afgespeeld. Een tekst of thema van je event of bedrijf bijvoorbeeld. 

> muziek

Speciale gemixte muziek, live muziek (muzikanten of zangers) of een mix van beide. Wij hebben veel ervaring met livebands, koren, orkesten of dj's.

> touw of winches

The standaard manier van uitvoeren van verticale dans is met touw en harnassen. Hiermee kunnen we van het dak (boven) naar beneden

Winches zijn automatisch en hiermee kunnen van onder naar boven en tussen door ook heen en weer in verschillende tempi. Dit zorgt voor een dynamischer geheel.
 

Al bovenstaande mogelijkheden zijn uiteraard afhankelijk van tijd en budget.

Onthulling opening Museum der Schone Kunsten Antwerpen

In de video hierboven een mooi item op de Vlaamse Televisie over ons optreden voor deze grootse onthulling. Twee aerial dansers kwamen van het dak van het museum danste hun weg naar de hoogte van de banner. Ondersteunt door een balletduo en 2 dansers in flyingharnas en flink wat vuurwerk en confetti was dit een adembenemende performance!

 Goud & Glas 

Verticale dans laat meerdere disciplines

samensmelten; architectuur, historie/monumentaal werk, theater, muziek en dans.

Theater wordt naar alle mensen gebracht in depublieke ruimte.

Dit maakt het uniek omdat het voor iedereen zichtbaar is.

Vitruvius Vrouwen 
 

'Vind de rust in de chaos met de verhoudingen van Leonardo da Vinci's de Vitruviusman' 

Drie vrouwen die opgaan in de moderne tijd met overvolle agenda's, plannen, ideeën, opties en verplichtingen zien soms door de bomen het bos niet meer en proberen rust te vinden in de eeuwenoude verhouding van de Vitruviusman van  Leonardo da Vinci. Door afmetingen en vergelijkingen onderzoeken ze of ze rust in hun eigen lichaam en omgeving kunnen vinden. Waar ze zich steeds moeten aanpassen aan de nieuwe omgeving. Is er genoeg ruimte voor zichzelf en de ander.  

De verticale dansvoorstelling ‘Vitruvius Vrouwen’ zal gaan touren op verschillende locaties in de Zaanstreek in september 2022 en mei 2023.

Try out:  31 augustus Hem Terrein
Premiere 4 september Hembrug Festival

10 september opening Zaanse Uitmarkt op de Bullekerk 12:30-12:50 & 15:00-15:20. 

De voorstelling duurt 20 minuten en wordt begeleid met live muziek van Runi Kumar op altviool en stem.

 

Suzanne de Bekker & Natasja Bode, oprichters van  stichting Ropes Aligned - Vertical Dance Theater Amsterdam. Beiden makers en uitvoerders van de voorstelling. Verantwoordelijk voor de organisatie, productie, marketing en logistiek van de voorstelling. 

Tim Halussy/ Rope acces/rigging :Level 1 Rope Acces behaald. Ropes acces zorgt ervoor dat wij op gebouwen en op moeilijk te bereiken plekken op een veilige manier bevestigd kunnen worden aan het dak door middel van touw en positioneringstechnieken die door een gecertificeerde specialist worden uitgevoerd. Tim zal ons begeleiden tijdens de tour. Jarenlange ervaring als klimmer (Yosemite, Gorge du Verdon, Berdorf) 

Rani Kamur: (altviool & stem) zal ons begeleiden met live muziek op de altviool en haar eigen stem. Bekend van West Side Trio. Van origine klassiek opgeleid. Ervaren in jazz en pop en altijd op zoek naar nieuwe geluiden. Ze componeert en kan ook improviseren van zachte melancholische melodieën tot verrassende elektronische geluiden.

Celine Buren (Dramaturg) Master Dramaturgie Uva. NNT, Yentl & de Boer en danstheater Vos en Adrento. Celine zal al ons begeleiden in de verhaallijn van de voorstelling. Met haar uitgebreide ervaring in allerlei verschillende disciplines in het theater kan zij ons als startende makers vorm kan geven in ons concept en wat wij willen meegeven aan het publiek. 

Jeroen Zellenrath/Zellproductions (Kostuum) handgemaakte en originele concepten worden ontworpen en vervaardigd in zijn eigen atelier. Jeroen heeft decennia lang ervaring, denkt actief mee in het concept en zorgt dat juiste aanpassingen worden gemaakt voor het harnas.


 

Vitruvius vrouwen wordt mogelijk gemaakt door het Norma Feniks fonds en Gemeente Zaanstad.

Meer info over deze voorstelling op Ropes Aligned

 https://www.ropesaligned.org/over-1

 
bottom of page